Class10 English ka Question Answer Matric Exam 2022 II Class 10th इंग्लिश ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन आंसर

    0
    1292
    Class10 English ka Question Answer Matric Exam 2022
    Class10 English ka Question Answer Matric Exam 2022 II बिहार बोर्ड अंग्रेजी का मॉडल पेपर सेट  मैट्रिक परीक्षा 2022 II

    Class10 English ka Question Answer Matric Exam 2022: Bihar Board 10 वीं कक्षा इंग्लिश ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन आंसर, class 10 English model practice set 2022, दोस्तों अगर इस बार आप बिहार बोर्ड मैट्रिक परीक्षा 2022 में देने वाले हैं तो नीचे दिए गए 100 question class 10 English model set  BSEB matric Exam 2022 Class10 English ka Question Answer को पढ़कर याद कर ले I

    Bihar board matric Exam 2022 class 10th English ka model question, Important class 10th English question answer for BSEB Matric Exam 2022, class 10th अंग्रेजी का प्रश्न उत्तर मैट्रिक परीक्षा 2022 मॉडल क्वेश्चन पेपर IClass10 English ka Question Answer Matric Exam 2022


    Class10 English ka Question Answer Matric Exam 2022

    There are 100 objective type questions, out of which only 50 objective questions to be answered. Choose the Correct Answer and Mark Your answers with ball point pen   【Blue/Black】 in OMR Sheet. 9  ( Class 10th इंग्लिश ऑब्जेक्टिव Model क्वेश्चन आंसर )

     1. Mr. Johnson was asked to use his car less in order to save to :

      【A】 environment

      【B】 diesel

      【C】 weight

      【D】 petrol

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 environment[/su_spoiler]

     2. What does the word ‘abode’ mean in ‘Gillu’ ?

      【A】 home

      【B】 garden

      【C】 foreign

      【D】 field

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 home[/su_spoiler]

    3. The koel is desperately looking for him :

      【A】 beloved

      【B】 food

      【C】 friends

      【D】 rain

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 beloved[/su_spoiler]

     4. What was the amount of the bet between the banker and the lawyer?

      【A】 Two thousand dollars

      【B】 Two million roubles

      【C】 Two thousand roubles

      【D】 Two billion roubles

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Two million roubles[/su_spoiler]

    5. The common characteristic of all cultures is :

      【A】 adjustment

      【B】 civilization

      【C】 toleration

      【D】 unity

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 unity[/su_spoiler]

     6. Who has composed the poem ‘Polythene Bag’?

      【A】 Durga Prasad Panda

      【B】 Periasamy Thooran

      【C】 Puran Singh

      【D】 Laxmi Prasad Devkota

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Durga Prasad Panda[/su_spoiler]

     7. Who is Madhava ?

      【A】 Lord Krishna’s friend

      【B】 The other name of Lord Krishna

      【C】 Lord Krishna’s enemy

      【D】 a follower of Lord Krishna

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”]Answer:-   【B】 The other name of Lord Krishna [/su_spoiler]

    8. Who is the author of the Poem ‘The Sleeping Porter’ ?

      【A】 Puran Singh

      【B】 Laxmi Prasad Devkota

      【C】 Periasamy Thooran

      【D】 Vikram Seth

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Laxmi Prasad Devkota[/su_spoiler]

     9.How can Allergic diseases be treat ?

      【A】 By avoidance of the allergen

      【B】 By taking anti-allergic medicine

      【C】 By taking anti-allergic doses

      【D】 both ‘A’ and ‘B’

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 both ‘A’ and ‘B’[/su_spoiler]

     10. According the author of ‘What is wrong with Indian films’, why are Indian films not shown abroad?

      【A】 India offers potential market for her own products.

      【B】 Because Indian films are weak in quality

      【C】 Due to language problem

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 India offers potential market for her own products.[/su_spoiler]

    11. R.C. Hutchinson has written :

      【A】 Me and The Ecology Bit

      【B】 Acceptance Speech

      【C】 The pace for Living

      【D】 Once upon a Time

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 The pace for Living[/su_spoiler]

     12. In ‘The Pace for Living’ the author saw a :

      【A】 movie

      【B】 dance

      【C】 play

      【D】 football match

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 play [/su_spoiler]

    13.Me and The Ecology Bit’, has been authored by:

      【A】 R.C. Hutchinson

      【B】 Mahadevi Verma

      【C】 Leo Tolstoy

      【D】 Jon Lexau

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 Jon Lexau[/su_spoiler]

    14. Which one is not one of the slogans in ‘Me and The Ecology Bit’

      【A】 Save Earth

      【B】 Save Tree

      【C】 Save Mountain

     【D】 Save Water

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Save Mountain[/su_spoiler]

    Class10 English Question Answer Matric Exam 2022

     15. Mahadevi Verma was basically

      【A】 a dramatist

      【B】 a novelist

      【C】 a poetess

      【D】 a reporter

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 a poetess[/su_spoiler]

     16. In the story written by Mahadevi Verma ‘Gillu’ was a

      【A】 Crow

      【B】 Squirrel

      【C】 Parrot

      【D】 Peacock

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Squirrel[/su_spoiler]

     17. Satyajit Ray was a well-known

      【A】 actor

      【B】 film director

      【C】 singer

      【D】 artist

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 film director[/su_spoiler]

    18. According to the essay “What is wrong with Indian Films”, the average American film is a /an:

      【A】 bad model

      【B】 average model

      【C】 good model

      【D】 excellent model

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 bad model[/su_spoiler]

     19. Aung San Suu Kyi’, was born in :

      【A】 Russia

      【B】 London

      【C】 Rangoon

      【D】 America

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Rangoon[/su_spoiler]

     20. ‘Aung San Suu Kyi, won the nobel prize in the field of:

      【A】 Peace

      【B】 Science

      【C】 Literature

      【D】 Economics

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Peace[/su_spoiler]

    21. Toni Morrison received the Nobel Prize in:

      【A】 1990

      【B】 1992

      【C】 1991

      【D】 1993

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 1993[/su_spoiler]

     22. ‘Once upon a time there was an old woman, Blind wise’ has been taken from:

      【A】 A Blind and Wise Woman

      【B】 Acceptance of Speech

      【C】 Once Upon a Time

      【D】 An Old Woman

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Once Upon a Time[/su_spoiler]

     23. Who has written “The Unity of Indian Culture’

      【A】 Toni Morrison

      【B】 Leo Tolstoy

      【C】 Trinath Mishra

      【D】 Humayun Kabir

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 Humayun Kabir [/su_spoiler]

     24. According to the writer of The Unity of Indian Culture’ the….. were regarded as the earliest invaders of the land:

      【A】 Aryans

      【B】 Sakas

      【C】 Greeks

      【D】 British

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Aryans[/su_spoiler]

    25. The story written by ‘Leo Tolstoy’ is:

      【A】 Little Girls and Little Boys

      【B】 Little Girls Wiser Than Men

      【C】 Little Girls Cleverer Than Men

      【D】 Little Girls Smarter than Men

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Little Girls Wiser Than Men[/su_spoiler]

    Class10 English ka Question Answer

     26. Leo Tolstoy’s story is about

      【A】 two girls

      【B】 two boys

      【C】 three girls

      【D】 three boys

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 two girls[/su_spoiler]

     27. “God Made The Country: has been composed by

      【A】 William Wordsworth

      【B】 William Shakespeare

      【C】 William Cowper

      【D】 William Blake

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 William Cowper[/su_spoiler]

     28. According to the poem ‘God made the Country’. Man made:

      【A】 walls

      【B】 villages

      【C】 towns

      【D】 roads

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 towns[/su_spoiler]

    29. A poem written in fourteen lines is called:

      【A】 an ode

      【B】 an elegy

      【C】 a sonnet

      【D】 a lyric

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 a sonnet[/su_spoiler]

    BSEB Class 10 English Model Question Matric Exam 2022

     30. According to the poet of ‘Ode on Solitude: a happy man is satisfied with:

      【A】 a few acres of inherited land

      【B】 more acres of inherited land

      【C】 a few crores of inherited money

      【D】 a lot inherited property

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 a few acres of inherited land[/su_spoiler]

    31. Burnt ‘Polythene Bag’ exudes

      【A】 Pungent smell

      【B】 Pure smell

      【C】 Pleasant smell

      【D】 Peculiar smell

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Pungent smell[/su_spoiler]

     32. Vidyapati belongs to :

      【A】 Mathura

      【B】 Mahishi

      【C】 Madhubani

      【D】 Masaurhi

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Madhubani[/su_spoiler]

     33. The Empty Heart’ speaks about :

      【A】 Happiness

      【B】 Greed

      【C】 Sorrow

      【D】 Fear

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Greed[/su_spoiler]

     34. The Sleeping Porter’ carries a load of:

      【A】 twenty kilos

      【B】 twenty five kilos

      【C】 thirty kilos

      【D】 thirty five kilos

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 twenty five kilos[/su_spoiler]

     35. Who is the main character in the story January Night’?

      【A】 Veekhu

      【B】 Halku

      【C】 Shekhun

      【D】 Harkhu

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Halku[/su_spoiler]

    36. ‘Allergy’ has been written by:

      【A】 P.S. Singh

      【B】 S.K. Singh

      【C】 S.P. Singh

      【D】 P.K. Singh

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 S.P. Singh[/su_spoiler]

     37. Laxmi Prasad Devkota presided over the first national poetry festival of Nepal organized by Nepali sahitya prishad in

      【A】 1940

      【B】 1948

      【C】 1950

      【D】 1958

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 1948[/su_spoiler]

    38. Who is the hero of the mountain ?

      【A】 porter

      【B】 farmer

      【C】 gardener

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 porter[/su_spoiler]

     39. Today, the cinema commands the respect accorded to any other form of…….

      【A】 creative expression

      【B】 major expression

      【C】 good expression

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 creative expression [/su_spoiler]

     40. Satyajit Ray won awards at international film festivals in ?

      【A】 Newyork

      【B】 Venice

      【C】 London

      【D】 Mumbai

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Venice[/su_spoiler]

    41. In which year, Aung San Suu Kyi won the Sakharov Prize for Freedom of thought?

      【A】 1970

      【B】 1980

      【C】 1990

      【D】 2000

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 1990[/su_spoiler]

    42. Unity and universality must belong to any culture that is :

      【A】 true and vital

      【B】 false and vital

      【C】 true and good

      【D】 false and bad

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 true and vital[/su_spoiler]

     43. What gives him bread?

      【A】 trees

      【B】 fields

      【C】 healthy body

      【D】 milk

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 fields[/su_spoiler]

     44. Whose writer is belongs to Bihar?

      【A】 Vidyapati

      【B】 Puran Singh

      【C】 Satyajit Ray

      【D】 Toni Morrison

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Vidyapati[/su_spoiler]

     45.Humayun Kabir’s lecture focuses on the glorious

      【A】 India’s culture

      【B】 India’s unity

      【C】 India’s festivals

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 India’s culture[/su_spoiler]

     46.Civilization is the organisation of:

      【A】 family

      【B】 society

      【C】 man

      【D】 culture

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 society[/su_spoiler]

     47. The porter’s son shivered with cold and was :

      【A】 afraid

      【B】 angry

      【C】 hungry

      【D】 jealous

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 hungry[/su_spoiler]

     48. The narrator told Mr. Williams not to burn leaves as it is for the air and ecology.

      【A】 excellent

      【B】 bad

      【C】 good

      【D】 helpful

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 bad[/su_spoiler]

     49. The author admits that quick travel does not give the traveller the real of travels.

      【A】 pains

      【B】 pleasure

      【C】 dreams

      【D】 knowledge

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 pleasure[/su_spoiler]

     50. Who has written ‘Gillu’ ?

      【A】 Mahadevi Verma

      【B】 Satyajit Ray

      【C】 Puran Singh

      【D】 Vidyapati

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Mahadevi Verma[/su_spoiler]

     Bihar Board Class10 English Model Practice set matric Exam 2022

     51. Ray used to compose….for his own films.

      【A】 Script

      【B】 Music

      【C】 Songs

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Music[/su_spoiler]

     52. The old woman was..enough to know she could not.help the young people.

      【A】 stupid

      【B】 intelligent

      【C】 strong

      【D】 suspicious

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 intelligent[/su_spoiler]

     53. Who wrote the poetry ‘God Made The Country’?

      【A】 William Wordsworth

      【B】 William Cowper

      【C】 Alexander Pope

      【D】 Durga Prasad Panda

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 William Cowper[/su_spoiler]

     54. Hours, days and years slide away…… for the happy man.

      【A】 hard

      【B】 quickly

      【C】 softly

      【D】 tensely

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 softly[/su_spoiler]

     55. Where does the Cuckoo conceal itself?

      【A】 In forest

      【B】 In the leaves of any plant

      【C】 In Mango-leaves

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 In Mango-leaves[/su_spoiler]

    56. Munni asked Halku how he could have………peacefully. when his crops were being destroyed.

      【A】 slept

      【B】 jumped

      【C】 eaten

      【D】 travelled

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 slept[/su_spoiler]

    57. Who is the author of ‘Sun and Moon’

      【A】 Katherine Mansfield

      【B】 John Galsworthy

      【C】 Binapani Mohanty

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Katherine Mansfield[/su_spoiler]

     58.How does the poet desire to sleep?

      【A】 So long

      【B】 Soundly

      【C】 Sleep for less hours

      【D】 None of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Soundly[/su_spoiler]

     59. Who is the poet of the poetry Polythene Bag’?

      【A】 Puran Singh

      【B】 Vidyapati

      【C】 Alexander Pope

      【D】 Durga Prasad Panda

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 Durga Prasad Panda[/su_spoiler]

     60.What do you mean ‘Hurt’?

      【A】 Luxurious

      【B】 Painful

      【C】 Comfortable

      【D】 Troublesome

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Painful[/su_spoiler]

     61. Vidyapati’s poems are about Radha and

      【A】Ram

      【B】 Sita

      【C】 Krishna

      【D】 Vishnu

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Krishna[/su_spoiler]

     62. Ode on solitude has been written by

      【A】 Shakespeare

      【B】 Humphry

      【C】 Mahadevi Verma

      【D】 Alexander Pope

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 Alexander Pope[/su_spoiler]

     63. Which of the following prize was awarded to Suu Kyi?

      【A】 Nobel Prize

      【B】 Rafto Prize

      【C】 Sakharov Prize

      【D】 All of these

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 All of these[/su_spoiler]

     64. Who were regarded as the earliest invaders of India, till recently, according to the author ?

      【A】 Aryans

      【B】 Greek

      【C】 Astrialians

      【D】 Turkish

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Aryans[/su_spoiler]

    Direction   【65-70】: Choose the best option for the following:

     65. Choose the correct passive form: They are going to perform a drama.

      【A】 A drama is going to be performed by them.

      【B】 A drama is going to perform by them.

      【C】 A drama is to be performed by them.

      【D】 A drama is going to perform.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 A drama is going to be performed by them.[/su_spoiler]

     66. Choose the correct passive form of: Somebody stole my pen.

      【A】 Somebody has stolen my pen.

      【B】 My pen was stolen.

      【C】 My pen has been stolen

      【D】 Somebody was stealing my pen.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 My pen was stolen.[/su_spoiler]

     67. Choose the correct passive form of 2 The news shocked me.”

      【A】 I am shocked at the news.

      【B】 I was shocked at the news.

      【C】 I have been shocked at the news.

      【D】 I was being shocked at the news.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 I was shocked at the news.[/su_spoiler]

     68. Active voice of “When is coffee taken by you?” is :

      【A】 When did you take coffee?

      【B】 When do you take coffee?

      【C】 When does he take coffee?

      【D】 When you take coffee?

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 When do you take coffee?[/su_spoiler]

     69. Choose the correct passive form: I was writing a poem.

      【A】 I have been writing a poem.

      【B】 I had been writing a poem.

      【C】 I am writing a poem.

      【D】 A poem was being written by me

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:- .  【D】 A poem was being written by me[/su_spoiler]

    class 10th अंग्रेजी का प्रश्न उत्तर मैट्रिक परीक्षा 2022 मॉडल क्वेश्चन पेपर

     70. Choose the correct passive form:He had completed the work.

      【A】 The work is completed by him.

      【B】 The work has been completed by him.

      【C】 The work was completed by him.

      【D】 The work had been completed by him.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 The work had been completed by him.[/su_spoiler]

    Directions   【71-76】: Choose the correct indirect speech:

     71. Pummy said, “I want to buy a car.”

      【A】 Pummy said that I want to buy a car.

      【B】 Pummy said that she wanted to buy a car.

      【C】 Pummy said that she wants to buy a car.

      【D】 Pummy said that I wanted to buy a car.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Pummy said that she wanted to buy a car.[/su_spoiler]

     72. Raunak says, “I shall go.to Delhi.”

      【A】 Raunak said that I shall go to Delhi.

      【B】 Raunak said that he will go to Delhi.

      【C】 Raunak says that he will go to Delhi.

      【D】. Raunak says that he would go to Delhi.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Raunak says that he will go to Delhi.[/su_spoiler]

     73. Ankur said; “Men are mortal.”

      【A】 Ankur said that men were mortal.

      【B】 Ankur said that men are mortal:

      【C】 Ankur said that men will be mortal.

      【D】 Ankur told that men may be mortal.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Ankur said that men are mortal:[/su_spoiler]

     74. He said, “What a beautiful place it is!”

      【A】 He said that it is a beautiful place.

      【B】 He exclaimed with wonder that it was a very beautiful place.

      【C】 He told that it was a beautiful place.

      【D】 He enquired about the beautiful place.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 He exclaimed with wonder that it was a very beautiful place.[/su_spoiler]

     75. The beggar said, “Poverty is a great curse.”

      【A】 The beggar said poverty has a great curse.

      【B】 The beggar said that poverty is a great curse.

      【C】 The beggar said that poverty was a great curse.

      【D】 The beggar said that poverty had been a great curse.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 The beggar said that poverty is a great curse.[/su_spoiler]

     76. He said to me, “Let us go home.”

      【A】 He said to me that we should let us go home.

      【B】 He asked me to let us go home.

      【C】 He proposed that we should go home.

      【D】 He suggested to me about going home.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 He proposed that we should go home.[/su_spoiler]

    Direction   【77-82】: Fill in the blanks with correct verb form:

     77. He will be……. a match.

      【A】 played

      【B】 play

      【C】 playing

      【D】 plays

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 playing[/su_spoiler]

     78. Slow and steady…….the race.

      【A】 win

      【B】 won

      【C】 wins

      【D】 winning.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 wins[/su_spoiler]

     79. Either Amit or Sumit… done it.

      【A】 have

      【B】 had been

      【C】 has

      【D】 was

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 has[/su_spoiler]

     80.Ritesh……. tomorrow.

      【A】 came

      【B】 will come

      【C】 comes

      【D】 coming

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 will come[/su_spoiler]

     81… You brush your teeth every morning?

      【A】 Are

      【B】 Have

      【C】 Do

      【D】 Was

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Do[/su_spoiler]

    82. They… talking at the top.of their voice and disturbed us.

      【A】 are

      【B】 had

      【C】 do

      【D】 were

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 were[/su_spoiler]

    Direction   【83-88】: Choose the most suitable preposition.

     83. This is entirely……. you and me.

      【A】 between

      【B】 among

      【C】 amidst

      【D】 in

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 between[/su_spoiler]

    Class 10th इंग्लिश ऑब्जेक्टिव क्वेश्चन आंसर 2022

     84. Furniture is usually made…. wood.

      【A】 from

      【B】 with

      【C】 by

      【D】 of

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 of[/su_spoiler]

     85. He was convicted……… murder.

      【A】 of

      【B】 for

      【C】 to

      【D】 with

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 for[/su_spoiler]

    86. Sudha is pleased……………me.

      【A】 at

      【B】 in

      【C】 with

      【D】 of

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 with[/su_spoiler]

     87. The ambulance sped…….. the hospital.

      【A】 with

      【B】 to

      【C】 for

      【D】 towards

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【D】 towards[/su_spoiler]

     88. During rainy season, peacocks dance… joy.

      【A】 of

      【B】 with

      【C】 from

      【D】 to

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 with[/su_spoiler]

    Direction   【89-94】: Choose the correct spelling.

     89.   【A】 Tution

      【B】 Tuison

      【C】 Tuition

      【D】 Teutiion

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Tuition[/su_spoiler]

     90.  

    【A】 Disastrous

    【B】 Disasterus

    【C】 Disastrus

    【D】 Disssterou

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:- 【A】 Disastrous[/su_spoiler]

     91.  

    【A】 Ocasion

    【B】 Occasion

    【C】 Ocassion

     【D】 Occason

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:- 【B】 Occasion[/su_spoiler]

     92.

      【A】 Bitwin

      【B】 Between

      【C】 Bitween

      【D】 Beetwin

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Between[/su_spoiler]

     93.

      【A】 Vaccume

      【B】 Vecume

      【C】 Vacuum

      【D】 Vaaccum

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Vacuum[/su_spoiler]

     94.  

      【A】 Sentence

      【B】 Sequal

      【C】 Severely

      【D】 Sieze

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Sentence[/su_spoiler]

    Direction   【95-100】: Choose the most suitable translation.

     95. सच्चाई कभी परास्त नहीं होती।

      【A】 Truth may not be defeated.

      【B】 Truth never gets defeated.

      【C】 Truth can never be defeated.

      【D】 Truth shall never be defeated.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【B】 Truth never gets defeated.[/su_spoiler]

     96. धूम्रपान स्वास्थ्य के लिए हानिकारक है।

      【A】 Smoking can be injurious to health.

      【B】 Smoking was injurious to health.

      【C】 Smoking is injurious to health.

      【D】 Smoking is injurious for health.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Smoking is injurious to health.[/su_spoiler]

    97. मुम्बई कोलकत्ता से छोटा नगर है।

      【A】 Mumbai is small than Kolkata.

      【B】 Kolkata is bigger than Mumbai.

      【C】 Mumbai is a smaller city than Kolkata.

      【D】 Mumbai is small and Kolkata is big.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 Mumbai is a smaller city than Kolkata.[/su_spoiler]

     98. आज मुझे बहुत काम करने है ।

      【A】 I am doing lot of work.

      【B】 I have to work lot of today.

      【C】 I have to do a lot of work today.

      【D】 I have done lot of work today.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【C】 I have to do a lot of work today.[/su_spoiler]

     99. धूप में मत खेलों ।

      【A】 Do not play in the Sun.

      【B】 Does not play in the Sun.

      【C】 Does play not in the Sun.

      【D】 Do play not in the Sun.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-   【A】 Do not play in the Sun.[/su_spoiler]

     100. मीरा नहीं रो रही है।

      【A】 Mira is not crying.

      【B】 Mira has not crying.

      【C】 Mira are not crying.

      【D】 Mira was be not crying.

    [su_spoiler title=”SHOW ANSWER” style=”fancy” icon=”arrow”] Answer:-  【A】 Mira is not crying.[/su_spoiler]

    Class10 English ka Question Answer Matric Exam 2022

    Class 10th English question answer, 10th class English ka question Answer, class 10 English ka practice set matric exam 2022, Class 10 English ka model practice set matric exam 2021,Class10 English ka Question Answer, BSEB class 10 English model questions 2022, Bihar board class 10th English question Answer practice set Matric Exam 2022, Model questions Answer Class 10th English BSEB matric Exam 2021,Class10 English ka Question Answer,दसवीं कक्षा अंग्रेजी का मॉडल प्रैक्टिस सेट 2022, बिहार बोर्ड अंग्रेजी का मॉडल पेपर सेट  मैट्रिक परीक्षा 2022, Class10 English ka Question Answerमहत्वपूर्ण मॉडल प्रैक्टिस सेट अंग्रेजी मैट्रिक परीक्षा बिहार बोर्ड 2022,Class10 English ka Question Answer

     

     More  Read :- 

    Class 10th Social Science Model Question for 2022 

    Bihar Board Hindi Model Paper Matric Exam 2022

    1.PRACTICE SET-1
    2.PRACTICE SET-2
    3.PRACTICE SET-3
    4.PRACTICE SET-4
    5.PRACTICE SET-5
    6.PRACTICE SET-6
    7.PRACTICE SET-7
    8.PRACTICE SET-8
    9.PRACTICE SET-9
    10.PRACTICE SET-10

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here